Ομιλία “Η τελική ευθεία” – Πέμπτη 10/6

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 6:30μμ την ομιλία της Performance Coach, Συμβούλου μαθησιακής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού Έλντας Γεωργαρά (’93) με τίτλο “Η τελική ευθεία: Προτεραιότητες, επιλογές και διαχείριση άγχους πριν τις εξετάσεις και το Πανεπιστήμιο“.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν και τα μέλη του του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΣΜ Λόις Κατσέλη (’99) και Χρήστος Τζαβάρας (’80).

Πατήστε εδώ για το zoom link

Meeting ID: 840 5496 3248 | Password: 353816


Ύστερα από μια ομολογουμένως ιδιόμορφη χρονιά λόγω πανδημίας, φτάνουμε στην τελική ευθεία για την είσοδο των παιδιών μας στο Πανεπιστήμιο, τα οποία ετοιμάζονται για εξετάσεις. Πολλά από αυτά και για σπουδές μακριά από το σπίτι. Μια ολόκληρη περίοδος φτάνει στο τέλος της και ένα καινούριο ταξίδι ξεκινάει. Ενθουσιασμός, όνειρα αλλά και αρκετό άγχος διακατέχει γονείς και μαθητές. Πίεση χρόνου, υψηλές προσδοκίες, φόβος του αγνώστου. Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε το άγχος μας σε αυτήν την απαιτητική περίοδο;

Ενώ το βάρος της χρονιάς δίνεται στη μελέτη της εξεταστέας ύλης, λίγοι γνωρίζουν ΠΩΣ να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους πιο αποδοτικά, ώστε να μελετήσουν γλυτώνοντας κόπο, χρόνο, άγχος και σύγχυση.

Σκοπός της ομιλίας, είναι να κατανοήσετε ορισμένες απλές τεχνικές μελέτης και διαχείρισης σκέψης, ώστε να μπορέσετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να προετοιμαστούν σωστά, να διαχειριστούν καλύτερα την καθημερινότητά τους και να μπορέσουν να συγκεντρωθούν στον στόχο τους.

Επιπλέον θα συζητήσουμε για την αντιμετώπιση μοτίβων συμπεριφοράς που παρεμποδίζουν την αποδοτική προετοιμασία (είτε για εξετάσεις – είτε για σπουδές), όπως είναι η έλλειψη συγκέντρωσης, η αναβλητικότητα, οι αντιπερισπασμοί, η τελειομανία και ο φόβος του αγνώστου, μεταξύ άλλων.

 


Η Έλντα Γεωργαρά είναι Performance coach, σύμβουλος μαθησιακής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού. Ειδικεύεται στην καλλιέργεια, στην ανάδειξη και στην αξιοποίηση των προσωπικών κλίσεων, ταλέντων, δεξιοτήτων, φυσικών προτιμήσεων και χαρακτηριστικών προσωπικότητας. Στόχος της είναι να διευκολύνει και να εξοπλίζει τον άνθρωπο, ώστε να κάνει τις σωστές για αυτόν επιλογές, να επιτυγχάνει αυτόνομα και να δρα στο μέγιστο των δυνατοτήτων του στο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Μέσω ιδιωτικών συνεδριών, ομιλιών και σεμιναρίων, εκπαιδεύει και υποστηρίζει παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες (γονείς/καθηγητές), στο να αποκωδικοποιούν, να κατανοούν και να αναπτύσσουν τις ικανότητες και την δυναμική της προσωπικότητας τους. Σκοπός της είναι, η μεγιστοποίηση δυνατοτήτων και επιδόσεων καθώς και η διεύρυνση και αξιοποίηση εκπαιδευτικών και επαγγελματικών ευκαιριών.
Η Έλντα, μητέρα τριών παιδιών, πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Ιππασία, έχει πτυχίο στα οικονομικά από το UCL και μεταπτυχιακό στο management από το LSE. Είναι Licenced Master NLP Practitioner (INLPTA), Coach ( AC certified), IEMT Practitioner, και σύμβουλος μαθησιακών τύπων και επαγγελματικού προσανατολισμού της Ariston psychometrics. Έχει πολυδιάστατη επαγγελματική εμπειρία στον χρηματοοικονομικό και ιατρικό χώρο καθώς και στην παροχή υπηρεσιών B2B και B2C.
Ένθερμη υποστηρίκτρια της δια βίου μάθησης η Έλντα συμμετέχει σε σεμινάρια, παρακολουθεί courses και κατέχει certifications – ενδεικτικά από Berkeley (science of happiness), Yale (Everyday parenting the ABCs of child rearing), HarvardX (leaders of learning). Το εκπαιδευτικό της έργο περιλαμβάνει ανάλυση και διαχείριση μαθησιακού προφίλ, εξατομικευμένες τεχνικές μελέτης, επαγγελματικό προσανατολισμό, διαχείριση αλλαγών, απόδοσης, performance stress, διαχείριση και ανάπτυξη high performance skills & habits.