ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΣΜ 20/3/24 ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Αγαπητοί Συμμαθητές,

Σήμερα είναι η Γενική Συνέλευση και οι Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2024-26.
Θα είναι μεγάλη μας η χαρά να έρθετε στο θέατρο ή να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτύου. Η ώρα έναρξης της Γ.Σ είναι 7μμ και οι εκλογική διαδικασία θα είναι στις 8μμ ως τις 11μμ.
Πως;
*Ενισχύουμε τον Σύνδεσμο και γινόμαστε οικονομικά ενήμεροι καταθέτοντας τη συνδρομή μας (€40) στο Σχολείο ή στον λογαριασμό της alpha bank: GR 53 0140 1640 1640 0200 2000 625
* Στέλνουμε το καταθετήριο και την πρόθεση μας να συμμετάσχουμε στο sasmadmin@gmail.com μέχρι την σήμερα Τετάρτη 6μμ
* Ερχόμαστε στο σχολείο ή παρακολουθούμε και ψηφίζουμε μέσω των διαδικτυακών συνδέσμων (λινκ) που θα μας σταλούν.

Είμαστε ΣΑΣΜ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσαλιγοπούλου Kατερίνα Γαβριέλα (’94)

Κάτοικος της χώρας του Ποτέ που τα παιδιά δεν μεγαλώνουν ποτέ, η πριγκίπισσα Λέια στον πλανήτη γη, ερωτευμένη με τον Έλβις Πρίσλεϊ πάντα. Με σεβασμό και αγάπη στον άνθρωπο και κάθε ζωντανό ον, τη διαφορετικότητα και μοναδικότητα του καθενός και στις δυνατότητες του, στη φύση και το σύμπαν. Ο πηλός αποτέλεσε τη βαλβίδα διαφυγης της δημιουργικότητας πιο βατή και κατανοητή στο μυαλό μου. Ασχολούμαι επαγγελματικά από το 1996. Αυτοδίδακτη έως ότου μαθήτευσα δίπλα στον διεθνούς φήμης Ιταλό κεραμίστα Nino Caruso, il Maestro.
Αποφοιτώντας από το Σχολείο, σπούδασα marketing management στο deree, και συνέχισα στο Αμστερνταμ σε ένα μεταπτυχιακό μουσειολογίας στη Reinwardt Akademie της Σχολής Καλών Τεχνών του Άμστερνταμ με τίτλο διπλωματικής εργασίας «Μουσεία Ποδοσφαιρικών Ομάδων». Επέστρεψα και σχεδίασα, υλοποίησα και διηύθυνα το Μουσείο του Ολυμπιακού από το 2003 έως το 2018.
Πλέον δημιουργώ και κανω μαθήματα πηλού, ζωγραφικής και τέχνης σε παιδιά και ενηλίκους με ή χωρίς νοητική αναπηρία στην Μπλε Ζέβρα.
Παράλληλα, από το ΚΚΣ βρέθηκα στο Student Union του Deree, στην AEGEE (Association des Etats Generaux des Etudiants de l’ Europe), στο Εθνικό Συμβούλιο Νέων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, της Εθνικής Επιτροπής Εθελοντισμού που συστάθηκε για το Διεθνές Έτος Εθελοντισμού 2001, στην Ευρωπαϊκή Έκφραση και JCI-Hellas, στο ΕΕΑ Μαργαρίτα, στην EASPD (European Association of Service Providers for People with Disabilities) και στο ΣΑΣΜ από τον Οικονομικό Τομέα του 1ου Πανηγυριού Αποφοίτων στο ΔΣ από το 2018.


ΜΕΛΗ Δ.Σ

Σοφία Βυθούλκα (’91)

Σπούδασε Marketing Management and Economics στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος “Deree College”, πιάνο Εθνικό Ωδείο Ψυχικού και είναι πτυχιούχος Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Μητέρα τριών παιδιών.<-
Οι διοικητικές δεξιότητες μαζί την επίτευξη των στόχων του Οργανισμού ΟΚΑΠΑ (Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού ΝΠΔΔ) Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, του οποίου ήταν Πρόεδρος από το 2019 που πρωτοεξελέγη Δημοτική Σύμβουλος, της χάρισαν την πρώτη θέση εκλογής στον Δήμο το 2023, αναδεικνύοντας την οργανωτικότητα σε συνδυασμό με συνεργατικό πνεύμα και την ενσυναίσθηση.
Ιδιαιτέρα αποτελεσματική στην εισαγωγή καινοτόμων δράσεων, στην διαχείριση του εργατικού δυναμικού μέσω ποιοτικής ηγεσίας, επιδεικνύοντας άριστα αντανακλαστικά ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας υπό πίεση σε διαχείριση κρίσης (βλ. covid 19, ακραία καιρικά φαινόμενα).
Από τον Ιανουάριο του 2024, διατελεί καθήκοντα συμβούλου, στο τμήμα policy στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Έχει υπάρξει υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία και διαχείριση των ακόλουθων δομών του Δήμου: Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, Λέσχη Φιλίας (ΚΑΠΗ), 2Δημοτικά Ιατρεία, Δημοτικό Ωδείο, Πολιτιστικά και τα Πνευματικά Κέντρα, Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, Στίβος Φιλοθέης, καθώς και για την εποπτεία, λειτουργία, ανάπτυξη και προαγωγή υψηλού επιπέδου πνευματικών, πολιτιστικών & αθλητικών δράσεων.
Πρόεδρος της Επιτροπής Νεότητας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και των Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης των Αιτήσεων/ Εγγραφών των Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών και Βρεφικού Σταθμού και Επαναξιολόγησης Τροφείων.
Εθελονικά έχει συμμετάσχει στους Συλλόγους Γονέων των Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού 2012-2024, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης, Έφορος του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Φιλοθέης, είναι ενεργό μέλος σε Φιλοζωικές Οργανώσεις.


Γεωργούσοπουλος Χρήστος (’91)

Ο Χρήστος Γεωργουσόπουλος είναι Διπλωματούχος Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός.<-
Σπούδασε στη σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από όπου έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην Ναυπηγική και Μηχανολογία Πλοίων.
Στη συνέχεια, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στα Τεχνο-οικονομικά Συστήματα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Είναι εξωτερικός συνεργάτης/ελεγκτής συστημάτων ISO εταιρειών που πιστοποιούνται από τον Αγγλικό Νηογνώμονα (LR), επιθεωρητής πιστοποίησης CE σκαφών αναψυχής για την Libero Hellenic Register, εμπορικός αντιπρόσωπος του Πολωνικού Νηογνώμονα (PRS) για την Ελλάδα και εγκεκριμένος παχυμετρητής ελασμάτων και λοιπών μεταλλικών στοιχείων, τεχνικός σύμβουλος και επιθεωρητής του Διεθνούς Γραφείου Επιθεωρήσεων Πλοίων (INSBClass).
Επίσης διατελεί Διευθυντής Τμήματος Νεότευκτων Πλοίων, DPA & CSO της διαχειρίστριας ναυτιλιακής εταιρείας ARISTON NAVIGATION CORP και της θυγατρικής αυτής MELISSA CEMENT TRANSPORT SHIPPING COMPANY και τεχνικός σύμβουλος / πραγματογνώμονας σε έρευνες ατυχημάτων, εκτιμήσεις, παχυμετρήσεις μεταλλικών κατασκευών κτλ., μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΙΝΤ.
Έχει υπάρξει στέλεχος της Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λιμενικό Σώμα) στον Κλάδο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων ως Τεχνικός Αξιωματικός.
Συμμετέχει ενεργά στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας ως Μέλος Δ.Σ., στον Σύλλογο Ελλήνων Ναυπηγών και στη HELMEPA ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής και Επιτροπής Εκπαίδευσης. Είναι μέλος σε 5 επιτροπές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.


Μανώλης Γιαννακός (’88)

Σπούδασε στο Λονδίνο και είναι κάτοχος BSc in Economics & Philosophy από το City University και ΜΒΑ από το City Business School (νυν Bayes Business School).
Δραστηριοποιείται από το 1995 στον κλάδο του μαρμάρου, αρχικά στο πλαίσιο της οικογενειακής επιχείρησης και μετέπειτα ιδρύει την Clean Solid Works.
Στα μαθητικά του χρόνια έχει περάσει από πενταμελή τάξης, το ΚΚΣ και την ΟΕΠ του πανηγυριού του 88.
Αργότερα, ως ενήλικας πια, έχει ενεργή παρουσία στις δράσεις του ΣΑΣΜ, μετέχοντας ως μέλος του τεχνικού τομέα σε όλα τα Πανηγύρια Αποφοίτων από το 2013 και ως μέλος στις οργανωτικές ομάδες των δύο ΣΑΣΜ Forum στα οποία και συμμετείχε με την εταιρεία του Clean -Solid Works, αλλά και παρουσίασε workshop με θέμα το μάρμαρο.
Από το 2017 είναι μέλος στο Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων της Σχολής Μωραΐτη και έχει λάβει μέρος στα τέσσερα από τα πέντε έργα του Εργαστηρίου, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Ραΐση.
Έχει δύο κόρες, την Αριάδνη και την Φοίβη Γιαννακού, που αποφοίτησαν το 2021 και 2022 αντίστοιχα και σήμερα σπουδάζουν Ψυχολογία και Οικονομικά.


Μιλένα Ζαφειροπούλου (’88)

Έζησα (σ)το σχολείο μας από τη γαλάζια τάξη του νηπιαγωγείου μέχρι την
αποφοίτηση (1988) και μετά ως μητέρα, με τους γιούς μου, Οδυσσέα (απόφοιτο του
2020) και Ηρακλή Ρίζο (απόφοιτο του 2022). Ο ΣΑΣΜ, η φυσική επέκταση του
σχολείου στα χρόνια της ενηλικίωσης, μας θυμίζει από που ξεκινήσαμε και μπορεί να
μας δίνει ώθηση για αυτά που μας περιμένουν, συνδέοντάς μας ακόμη και όταν οι
δρόμοι μας αποκλίνουν. Θέτω υποψηφιότητα για το ΔΣ του ΣΑΣΜ γιατί πιστεύω στη
δύναμη του Συνδέσμου, θέλω να τη δω να αγκαλιάζει όλο και περισσότερους
αποφοίτους, κινητοποιώντας τους μα και διασκεδάζοντάς τους. Θα είναι μεγάλη χαρά
και τιμή μου να υπηρετήσω ενεργά αυτό το στόχο, μαζί με όλους τους σκοπούς του
ΣΑΣΜ. Εκτός του μεγάλου μικρόκοσμου της Σχολής Μωραίτη, είμαι δικηγόρος.
Ειδικεύομαι σε υποθέσεις ποινικού και οικογενειακού δικαίου. Παράλληλα,
ασχολούμαι χρόνια με τα κοινά, μετέχοντας σε τοπικά (κοινοτικά) συμβούλια και σε
ομάδες πυρασφάλειας στην περιοχή που ζω. Εν είδει εκτονώσεως, συμμετέχω στο
θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων του σχολείου και σε ομάδες δημιουργικής γραφής.


Νίκος Ζόμπολας (’92)

-Πτυχιούχος Στατιστικής Πανεπιστημίου Πειραιά με μετεκπαίδευση στην Αναλογιστική
-Ασφαλιστικός Πράκτορας από το 2000
-Αντιπρόεδρος Ασφαλιστικών πρακτόρων Αττικής (ΣΠΑΤΕ) 2019-2022
-Αντιδήμαρχος Νεολαίας & Διοίκησης & αναπλ.δημάρχου Αγίας Παρασκευής 2019-2023


Δημήτρης Καλαϊτζάκης (’91)

Είμαι ο Δημήτρης Καλαϊτζάκης, απόφοιτος του 1991 και ζητώ την ψήφο
σας για μία θέση στο Δ.Σ. του ΣΑΣΜ!
Σπούδασα Marketing, Διαφήμιση &Δημόσιες Σχέσεις, με ειδίκευση
στον Στρατηγικό Σχεδιασμό Δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο την
προσφορά σε παιδιά.
Είμαι παραγωγός θεατρικών παραστάσεων μαριονεττών και
οπτικοακουστικών έργων εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας, πρόεδρος του Μη
Κερδοσκοπικού Σωματείου Έργο Πολιτισμού Τέχνης & Εκπαίδευσης, και
Διευθύνον Σύμβουλος της Puppet Productions. Μαζί με τον αδελφό μου
Μάνο ―απόφοιτο του 1986 σκηνοθέτη-σεναριογράφο και Αντιπρόεδρο
του Σωματείου, συνεχίζουμε το όραμα και το έργο προσφοράς του
αείμνηστου και λατρεμένου μας πατέρα Φραγκίσκου-Τάκη ―ιδρυτή
του Σωματείου μας― προσφέροντας πάντα δωρεάν παραστάσεις &
δράσεις εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας σε σχολεία, ιδρύματα παιδικής
προστασίας, δομές για παιδιά ΑΜΕΑ και νοσοκομεία παίδων!
Πάντα είμαι δίπλα στο σχολείο μας και τον ΣΑΣΜ, προσφέροντας
δωρεάν θεατρικές παραστάσεις μαριονεττών, συμμετέχοντας ενεργά σε
όλα τα πανηγύρια αποφοίτων ως υπεύθυνος χορηγιών & εκδηλώσεων,
και συμβάλλοντας στη διοργάνωση και εκτέλεση πολλών forum και
δράσεων του Συλλόγου μας.
Από το 1ο Πανηγύρι Αποφοίτων και έπειτα ―πάντα κοντά στον ΣΑΣΜ―
έχω περάσει αξέχαστες και μαγικές μέρες συνεργασίας, δημιουργίας,
προσφοράς, αλληλεγγύης, διασκέδασης και γέλιου με αγαπημένους
φίλους & φίλες συναπόφοιτους! Το συστήνω με όλη μου την καρδιά σε
όλους & όλες!
Το 2025 είναι μία χρονιά ορόσημο για τον ΣΑΣΜ, με πολλές μεγάλες
εκδηλώσεις, καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του!
Έχουμε μία εξαιρετική ευκαιρία να εμπνεύσουμε πολλούς απόφοιτους
να εγγραφούν και να συμμετέχουν ενεργά στον ΣΑΣΜ, και να
δουλέψουμε εντατικά για μία ευρεία και δυνατή επαγγελματική
δικτύωση των αποφοίτων!Πάμε να ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ!!


Καλλιγάς Ανδρέας (’64)

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1946 και είμαι Απόφοιτος του ’64.
Τα παιδιά μου είναι Απόφοιτοι του 2001 και 2005 αντίστοιχα.
Ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου για 12 χρόνια.
Μετά από το μεγάλο διάστημα απομόνωσης πρέπει να αρχίσουν ξανά κοινές δράσεις και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων μπορεί να προσφέρει σε αυτή τη κατεύθυνση.


Δάφνη Κανάκη (’87)

ΣΑΣΜ:
1 Πρόεδρος
9 Τακτικά Μέλη
4 Αναπληρωματικά
39 Χρόνια Δράσης
730 ημέρες θητείας
Δάφνη:
12 Χρόνια μαθήτρια
1 σύζυγος απόφοιτος
2 παιδία, απόφοιτοι
37 Χρόνια απόφοιτος

Είμαι υποψήφια για να βοηθήσω με κάθε τρόπο τον ΣΑΣΜ.
38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62,
63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87,
88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109,
110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128,
129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147,
148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166,
167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185,
186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204,
205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223,
224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240.
Με την ευχή να ξαναβρούμε το κέφι μας.
250 λέξεις!


Κουζούπης Ορέστης (’20)

Είμαι 21 χρονών, απόφοιτος του 2020 και, πλέον, τεταρτοετής φοιτητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο σχολείο μας φοίτησα 14 χρόνια, από το προνήπιο μέχρι και την τρίτη Λυκείου, και, ως μαθητής, βοήθησα τον Σύνδεσμο όταν το χρειαζόταν, μέσω της εθελοντικής μου δράσης στα Πανηγύρια Αποφοίτων, στο τελευταίο εκ των οποίων ήμουν ο μοναδικός επίσημα δηλωμένος εθελοντής στο πρόγραμμά μας, και στις περισσότερες των εκδηλώσεων και δράσεων του ΣΑΣΜ (συλλογές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, συλλογές βιβλίων, Human being being human, και άλλες), σε μία εκ των οποίων με τίμησε ο τότε πρόεδρος του Συνδέσμου, Κ. Μαχαίρας κάνοντάς με τιμητικό μέλος του ΣΑΣΜ. Επίσης, τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας. Γνωρίζω την πλειοψηφία των ενεργών μελών του Συνδέσμου και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να συνεργαστώ μαζί τους, αφού ήδη το έχω κάνει, και, ως πρόσφατα απόφοιτος, θα προσπαθήσω να φέρω καινούργιες ιδέες και να δυναμώσω την συνεργασία του ΣΑΣΜ με τους πρόσφατα απόφοιτους.


Γιάννης Κουτρουμπής (’08)

Ο Γιάννης Κουτρουμπής αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη το 2008. Αργότερα πήρε το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2015 απέκτησε Μεταπτυχιακο τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις και το 2021 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Ως προς την επαγγελματική του πορεία τα τελευταία έντεκα χρόνια είναι δημοσιογράφος καλύπτοντας το διπλωματικό ρεπορτάζ. Δουλεύει από το Νοέμβριο του 2022 στο in.gr.
Τέλος, έχοντας διατελέσει σύμβουλος της Κοινότητας Φιλοθέης, αλλά και ιδρυτικός πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης θέτω υποψηφιότητα για μελος του ΔΣ του σχολείου μας για να βοηθήσω με τις ικανότητες που διαθέτω τον σύλλογο στην εξέλιξη του.


Χαρίλη Μυλωνοπούλου (’92)

Αποφοίτησε το 1992.
Σπούδασε στη Γαλλία ​(Grenoble) Νομική με ειδίκευση στο Εμπορικό/Φορολογικό
Δίκαιο και στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της με ένα Master στο Ευρωπαϊκό
Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Nancy.
Έχει εργασθεί σε εταιρείες ελληνικές και πολυεθνικές στο Τμήμα του Ανθρώπινου
Δυναμικού ως Υπεύθυνη Προσωπικού με μεγάλη πείρα στο συμβουλευτικό κομμάτι καθώς
και του Recruitment & Selection (Y-Logimed, 360 Connect-HOL, MEGA Channel). Ασχολείται
επίσης και με μεταφράσεις εξειδικευμένων (νομικών, τεχνικών, οικονομικών) κειμένων
(αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά).
Παράλληλα, συμμετέχει σε αγώνες τένις, σκοποβολής καθώς και σε αγώνες δρόμου &
βουνού. Επίσης αποτελεί μέλος αθλητικού συλλόγου (Αρίωνας Κηφισιάς).
Με τον ΣΑΣΜ άρχισε να ασχολείται ενεργά τα τελευταία χρόνια. Συνεισέφερε στον Τεχνικό
Τομέα (μουσική κάλυψη) σχολικών εκδηλώσεων και ανέλαβε Υπεύθυνη Λοταρίας στα δύο
τελευταία Πανηγύρια Αποφοίτων. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενη την επαγγελματική της
ιδιότητα ως HR Manager και Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού, προσπαθεί συνεχώς να
γνωρίζει συναπόφοιτους με σκοπό την επαγγελματική δικτύωση και αποκατάσταση. Υπήρξε
ενεργό μέλος του Δ.Σ. του 2018 ως Υπεύθυνη για την Κάρτα των Αποφοίτων καθώς και
όσον αφορά στον Επαγγελματικό Τομέα του Συνδέσμου μας. Το 2022 εκλέχθηκε εκ νέου
στο Δ.Σ. των αποφοίτων για να συνεχίσει τη προσπάθεια με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους
απόφοιτους.


Ηρακλής Ρίζος (’22)

Ονομάζομαι Ηρακλής Ρίζος και είμαι απόφοιτος του 2022. Είμαι φοιτητής στο δεύτερο έτος της νομικής σχολής Αθηνών. Από τα χρόνια του σχολείου ήμουν ενεργό μέλος της μαθητικής κοινότητας, πολλά χρόνια ως μέλος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου και ως πρόεδρος του τμήματός μου. Η εμπειρία μου από την ενασχόληση με τις εν λόγω κοινότητες, αλλά και με τον πρωταθλητισμό σε διαφορετικά αθλήματα (καράτε, μπάσκετ) μου προσδίδει την ωριμότητα και την πειθαρχία να εργαστώ συστηματικά και αποτελεσματικά στο πλαίσιο της ευρύτερης, πολυσυλλεκτικής ομάδας του ΣΑΣΜ, προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί του Συνδέσμου. Η μετάβασή μου από το σχολείο στο πανεπιστήμιο με κινητοποίησε ώστε να γνωρίσω το ΣΑΣΜ και να διερευνήσω τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει και σε νεώτερους αποφοίτους. Το γεγονός ότι σχετικά πρόσφατα αποφοίτησα από το σχολείο μας, μου επιτρέπει να έχω μια προσέγγιση άλλης οπτικής στα ζητήματα που θα απασχολήσουν το Σύνδεσμο, που βαδίζει πλέον στην τέταρτη δεκαετία του, η οποία νομίζω ότι μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ποικιλομορφία των απόψεων και ιδεών της νέας ομάδας του ΔΣ που θα σχηματιστεί. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω στις δράσεις του Συνδέσμου, αξιοποιώντας την όρεξη και το δυναμισμό μου, όπως και τη διάθεσή μου για συνολική ανανέωση του ΣΑΣΜ.


Σταμέλος Τάσος (’94)

Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Πολιτικός Μηχανικός, καθώς και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει M.Sc. in Construction Economics & Management από το University College London (UCL-The Bartlett). Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή ΗΜΜΥ του ΕΜΠ.

Διατηρεί το τεχνικό γραφείο Aenarcon.gr και δραστηριοποιείται στον τομέα μελετών, διαχείρισης και κατασκευής κτιριακών έργων, καθώς και παροχής τεχνικών συμβουλών. Παράλληλα, έχει συστήσει την ερευνητική ομάδα EFC (Energy Flow Control) για την ανάπτυξη διαδικτυακών και IoT εφαρμογών. Το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του Real Estate.

Είναι μέλος στο ΔΣ του ΣΑΣΜ από το 2018, ενώ συμμετείχε στις δράσεις του από το 2011. Κατά τη διάρκεια των θητείας του εστίασε το ενδιαφέρον του στην ανάλυση και αρχική υλοποίηση του διαδικτυακού Who is Who. Υπήρξε μέλος των Οργανωτικών Ομάδων των δύο ΣΑΣΜ Forums. Πιστεύει και επιθυμεί να συνεισφέρει στο όραμα και την αλληλεγγύη του ΣΑΣΜ.


Μαρία Τρέζου (’95)

Η Μαρία είναι δικηγόρος και συμβολαιογράφος.


Μυρτώ Φινέ (’02)

Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Κεντ (Ην.Βασίλειο). Ασχολήθηκε με το σενάριο κι εργάσθηκε στο παρελθόν ως θεατρολόγος και χοροδιδάσκαλος σε επιδοτούμενο πρόγραμμα για μετανάστες. Εργάζεται σε δικηγορική εταιρία στον τομέα διοίκησης και στο Λύκειον των Ελληνίδων ως διπλωματούχος δασκάλα παραδοσιακών χορών, ενώ παραμένει μέλος της επίσημης χορευτικής του ομάδας από το 2001.
Ολοκλήρωσε την πέμπτη θητεία της στο ΔΣ του ΣΑΣΜ, ως Γενική Γραμματέας και υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων, θέση που κατέχει από το 2016. Διοργάνωσε την επιτυχημένη μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση «Χορεύοντας τη μνήμη», την πρώτη μεγάλη εκδήλωση παραγωγής ΣΑΣΜ μετά την πανδημία. Έχει διοργανώσει επισκέψεις σε θέατρα και πολιτιστικές εκδρομές στην Επίδαυρο, το Ναύπλιο και την Κορινθία, επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και βιβλιοπαρουσίαση. Έχει επίσης διατελέσει Γενική Γραμματέας στην πρώτη της θητεία στο ΔΣ, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Χορηγιών στο 3ο/4ο Πανηγύρι Αποφοίτων και στο 1ο ΣΑΣΜ Forum. Έχει συμμετάσχει στις οργανωτικές ομάδες του 2ου ΣΑΣΜ Forum, του 2ου Πανηγυριού της Φύσης, του Human Being Human και των «Συμμαθητών ξανά». Ως μέλος της ομάδας επικοινωνίας του 2ου Πανηγυριού Αποφοίτων, επικεντρώθηκε στα προωθητικά κείμενα και βίντεο (virals).
Στο σχολείο ήταν μέλος του ΚΚΣ και στο πανεπιστήμιο Πρόεδρος του κολλεγίου Keynes για μία διετία, εκπροσωπώντας τους φοιτητές σε επιτροπές όλων των βαθμίδων του πανεπιστημίου. Επίσης διετέλεσε υπεύθυνη διοργάνωσης/ γενική συντονίστρια της κορυφαίας τριήμερης φιλανθρωπικής εκδήλωσης «Keynestock» της φοιτητικής ένωσης.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Κατσέλη Λόις (’99)

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.

Εργάζεται ως Operations Manager στην IQ Sports με βασικό αντικείμενο τις αθλητικές διοργανώσεις.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΣΜ από το 2012 έως το 2021. Διετέλεσε Γενική Γραμματέας την διετία 2016-2018.
Είναι διαχειρίστρια της Τράπεζας Αίματος του ΣΑΣΜ από το 2016.
Συμμετείχε σε όλες τις Οργανωτικές Επιτροπές Πανηγυριών Αποφοίτων. Ήταν υπεύθυνη των κοινωφελών δράσεων του ΣΑΣΜ από το 2014 έως το 2018 και υπεύθυνη των αθλητικών εκδηλώσεων από το 2014 έως το 2018.
Δημιούργησε τον απογευματινό κύκλο μαθημάτων του ΣΑΣΜ ‘Συμμαθητές Ξανά’ το 2011 στον οποίο ήταν υπεύθυνη έως το 2014.

Εμπνεύστρια και συνδιοργανώτρια των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων Μπάσκετ & Ποδοσφαίρου “APS League” που ξεκίνησε το 2014 και συμμετέχουν 15 Σύλλογοι Αποφοίτων Ιδιωτικών Σχολείων.

Είναι ερασιτέχνης τριαθλήτρια και μαραθωνοδρόμος.


Χρήστος Δ. Τζαβάρας (’80)

Ο Χρήστος (αποφοιτος 1980) είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΑΣΜ (1985) και Δικηγόρος Αθηνών, Νομικός Σύμβουλος του Υπ. Επικρατείας.


Στέλιος Χανδράκης (’92)

πούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ και διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε διάφορες θέσεις της Οικονομικής Διεύθυνσης.

Τον Μάρτιο του 2021 ανέλαβε αναπληρωτής Οικονομικός Διευθυντής στον Όμιλο Τουρνικιώτη, ενώ κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του εργάστηκε στις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Hellenic Seaways και Seajets.

Ασχολήθηκε με τα κοινά, τόσο κατά τα μαθητικά του χρόνια, όσο και ως απόφοιτος, καθώς ήταν υπεύθυνος οικονομικού τομέα στο 1ο Πανηγύρι Αποφοίτων το 2011, Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου τη διετία 2012-2014 και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής τα τελευταία 8 χρόνια.