Μια καρδιά, όλη ΣΑΣΜ

Αγαπητοί συναπόφοιτοι και φίλοι,

Μαζί με όλο τον πλανήτη βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες. Η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές αλλά και την ευθύνη του καθενός μας απέναντι στην κοινωνία.

Όλοι στον ΣΑΣΜ μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε αμέτοχοι. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμβάλουμε στην πρόνοια κατά της νόσου, καλώντας τους συναποφοίτους μας, την ευρύτερη οικογένεια του Σχολείου και κάθε συνάνθρωπό μας να συνδράμει στην αγορά ενός φορητού υπερηχοκαρδιογράφου στο ΓΝΑ «Λαϊκό», για τον χειρισμό ασθενών με υποκείμενα καρδιολογικά νοσήματα που εξετάζονται για COVID-19, και είναι απαραίτητο να υποβληθούν σε υπερηχοκαρδιογράφημα καρδίας κατά τη νοσηλεία τους, καθώς ο ίδιος ο ιός φαίνεται ότι προσβάλλει τον καρδιακό μυ (μυοκάρδιο), οδηγώντας σε δυσλειτουργία του. Επιπλέον, με την ίδια συσκευή γίνεται καλύτερος έλεγχος της πνευμονικής κυκλοφορίας, η οποία ενίοτε προσβάλλεται από τον ιό.

Η επιλογή της συσκευής έγινε με γνώμονα την μακροχρόνια χρήση της και μετά την αντιμετώπιση του ιού και κατόπιν επικοινωνίας με το γραφείο του Υπουργού Υγείας και έρευνας του ΔΣ, που επιβεβαίωσε ότι οι ανάγκες σε μάσκες και υποστηρικτικό υλικό έχουν καλυφθεί πλήρως σε πολλά Νοσοκομεία και ιδρύματα.

Η συσκευή θα τοποθετηθεί στη μονάδα ειδικών λοιμώξεων του Νοσοκομείου, προκειμένου να χρησιμοποιείται αποκλειστικά στους πάσχοντες από COVID-19 και σε ασθενείς με υψηλό βαθμό υποψίας για την πάθηση, συνεπικουρώντας δραστικά στον περιορισμό της μετάδοσής της.

Λόγω του μικρού μεγέθους και της φορητότητάς της, η συσκευή μπορεί να αποστειρωθεί ευκολότερα και να εξυπηρετεί ταχύτερα περισσότερους ασθενείς, σε σχέση με τους ογκώδεις διαθέσιμους υπερηχοκαρδιογράφους στο ΓΝΑ «Λαϊκό».

Η δαπάνη αγοράς του υπερηχοκαρδιογράφου ανέρχεται στα 6.324,00€ και μπορείτε να καταθέσετε τη δωρεά σας στον λογαριασμό του ΣΑΣΜ στην Alpha Bank με

IBAN GR5301401640164002002000625

γράφοντας στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμό σας (εφόσον επιθυμείτε) και ΔΩΡΕΑ ΛΑΪΚΟ.

Ας κάνουμε για ακόμα μια φορά την καρδιά του ΣΑΣΜ να χτυπήσει δυνατά κι ας σταθούμε όλοι πλάι στους συνανθρώπους μας αυτές τις δύσκολες μέρες.

Διοικητικό Συμβούλιο ΣΑΣΜ