#ΜένουμεΣπίτι παρέα με τον ΣΑΣΜ!

Μένουμε σπίτι με τον ΣΑΣΜ και απολαμβάνουμε το έργο των συναποφοίτων μας διαδικτυακά!Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές προτάσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, για να γιορτάσουμε εναλλακτικά την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και να περάσουμε δημιουργικά το επόμενο διάστημα.


Μένουμε σπίτι και… παρακολουθούμε:

Θέατρο

Εθνικό Θέατρο

Το Ψηφιοποιημένο Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου είναι ο απόφοιτος Δημήτρης Λιγνάδης (’82), περιλαμβάνει σπάνιο υλικό από τις συλλογές του (1932-2005). Πατώντας πάνω στο όνομα κάθε αποφοίτου μπορείτε να βρείτε τους συνδέσμους για να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε. Αλφαβητικά: Κατερίνα Αγγελοπούλου (’00), Προμηθέας Αλειφερόπουλος (’00), Νίκος Αλεξίου (’73), Μυρτώ Αλικάκη (’90), Ναταλία Δραγούμη (’87), Κατερίνα Ευαγγελάτου (’97), Μαριάννα Κάλμπαρη (’87), Γιάννης Λιγνάδης (’83), Δημήτρης Λιγνάδης (’82), Ντορίνα Παπαλιού(’89), Χάρης Ρώμας (’77), Δημήτρης Τάρλοου (’85) & Μαριάννα Τόλη (’64).

Θέατρο Πορεία

Το θέατρο Πορεία προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης καθημερινά μιας διαφορετικής εμβληματικής θεατρικής παράστασης. Ξεχωρίσαμε τις παραστάσεις «Η Αγριόπαπια» & «Τρεις αδερφές» σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου και αποφοίτου μας, Δημήτρη Τάρλοου (’85).

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Το Θέατρο Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της αποφοίτου μας Μαριάννα Κάλμπαρη (’87) εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Το Θέατρο Τέχνης – και – στο σπίτι», που αφορά σε παραστάσεις της τρέχουσας σεζόν και απευθύνονται τόσο στο ενήλικο, όσο και στο εφηβικό και παιδικό κοινό. Μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Innerview

Ο συγγραφέας και απόφοιτος Αλέξης Σταμάτης (’78), παρουσιάζει το έργο “Innerview”. Τρία πρόσωπα. Τρεις διαφορετικές ηλικίες. Τρεις δυνατοί «παίκτες» της ζωής – δύο άντρες και μία γυναίκα. Ένα αποκαλυπτικό παιχνίδι με τον χώρο και τον χρόνο, το παρόν και το παρελθόν, την επινόηση και την πραγματικότητα, το οποίο, σταδιακά, φέρνει στο φως τις συγκρούσεις, τα πάθη και, εν τέλει, τις αδυναμίες τους. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Stand Up Comedy

Παρακολουθήστε παραστάσεις (συνολικά ή αποσπάσματά τους) στο YouTube Channel του stand up κωμικού και αποφοίτου Λάμπρου Φισφή (’02).

Κινηματογράφο

Ταινία Μικρού Μήκους

Ο σκηνοθέτης και απόφοιτος Μανώλης Μαυρής (’05) παρουσιάζει το ψυχαναλυτικό ερωτικό θρίλερ “Maneki Neko”. Μια αναπάντεχη συνάντηση δύο ξένων κι η συμφωνία τους να μοιραστούν το κόστος ενός ταξί, γίνεται το κίνητρο για την ανατομία μιας σχέσης. Δείτε την ταινία εδώ.


Μένουμε σπίτι και… διαβάζουμε!

Εκδόσεις Καστανιώτη

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, του αποφοίτου Αργύρη Καστανιώτη (’95), προσφέρουν δωρεάν δύο βιβλία για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να διαβάσετε δωρεάν τo «Οδός Θησέως», του Αλέξη Σταμάτη (’78), που θα βρείτε εδώ.

Ανοικτή Βιβλιοθήκη

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία που είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων ή που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς/εκδότες. Ξεχωρίσαμε τα βιβλία της αποφοίτου Μαρίζας Ντεκάστρο (’71), που θα βρείτε εδώ.

eBooks4Greeks

Η Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη eBooks4Greeks.gr είναι ένας τόπος ανοιχτής πρόσβασης που προσφέρει ελληνικά δωρεάν βιβλία σε ψηφιακή μορφή. Ξεχωρίσαμε τα βιβλία της αποφοίτου Αγγέλας Καστρινάκη (’79), τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.


Μένουμε σπίτι και… απολαμβάνουμε τέχνη

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Σπάνια έργα τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, πρόεδρος του οποίου είναι η απόφοιτος Fleurette Π. Καραδόντη (’85), παρουσιάζονται στο goulandris.gr και είναι προσβάσιμα για ελεύθερη ψηφιακή περιήγηση από το σπίτι.


Μένουμε σπίτι και… παίζουμε παιχνίδια εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Γνωρίζετε ότι πολλά από τα παιχνίδια που παίζετε με τους φίλους σας παίζονταν και στην αρχαία Ελλάδα; Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, πρόεδρος του οποίου είναι η Σάντρα Μαρινοπούλου (’75), μας καλεί να τα ανακαλύψουμε και να δημιουργήσουμε τα δικά μας πατώντας εδώ.