Διήμερη εξόρμηση στην Επίδαυρο

Πότε:
Σα 24 Αύγουστος, 2024 – Κυ 25 Αύγουστος, 2024 όλη την ημέρα
2024-08-24T00:00:00+03:00
2024-08-26T00:00:00+03:00
Πού:
Επίδαυρος

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη οργανώνει για τέταρτη φορά διήμερη εκδρομή στην Επίδαυρο στις 24 & 25 Αυγούστου 2024 για την παράσταση “Ικέτιδες” στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου του οποίου διευθύντρια είναι η Κατερίνα Ευαγγελάτου (’97).

Οι “Ικέτιδες” του Αισχύλου από το Θέατρο του Νέου Κόσμου και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν είναι σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη (’87), με σκηνικά- κοστούμια της Χριστίνας Κάλμπαρη (’93) και στο ρόλο της Υπερμνήστρας είναι η Λένα Παπαληγούρα (’01).

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος εξιστορεί την ικεσία των Δαναΐδων και του πατέρα τους προς την πόλη του Άργους, ώστε να αποφύγουν τον αιμομικτικό γάμο τους με τους γιους του Αιγύπτου (που είναι ξαδέλφια τους). Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πολυπρόσωπο έργο με πρωταγωνιστή το Χορό, που μιλά για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της Δικαιοσύνης, τις αρχές της Δημοκρατίας και τον αγώνα της γυναίκας ενάντια στον άνδρα, που με τη βία ζητά να της επιβληθεί.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει βόλτα και διανυκτέρευση στο Ναύπλιο στο Nafplia Ηotel, δείπνο μετά την παράσταση στην ταβέρνα “Κοκορομύτης” στην Άρια Ναυπλίου, και μπάνιο στη θάλασσα πριν την επιστροφή μας στην Αθήνα την Κυριακή.
Αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι ταμειακώς ενήμεροι απόφοιτοι θα έχουν προτεραιότητα, ενώ ο μέγιστος αριθμός κρατήσεων θέσεων ανά άτομο θα είναι 2.
Το πακέτο της εκδρομής περιλαμβάνει το εισιτήριο της παράστασης (Β Ζώνη-κάτω διάζωμα), τη μεταφορά με πούλμαν, τη διαμονή, και το δείπνο. Το κόστος συμμετοχής για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του ΣΑΣΜ είναι 125€, ενώ για τους υπόλοιπους εκδρομείς είναι 140€.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ με σειρά προτεραιότητας έως τις 24 Ιουνίου και καταβολή του ποσού συμμετοχής έως τις 27 Ιουνίου.