Λέσχη Βιβλίου ΣΑΣΜ. Νάντια Γεωργακοπούλου

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη στη δεύτερη συνάντηση της Λέσχης Βιβλίου ΣΑΣΜ φιλοξενεί την Νάντια Γεωργακοπούλου, συγγραφέα του βιβλίου Επιστροφή στη νέα Αθήνα, εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, την Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Μουσικής του Σχολείου μας.

Η συζήτησή θα περιλαμβάνει μία «περιήγηση» στην πόλη και συζήτηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.

Δυο λόγια για το βιβλίο από την συγγραφέα.:

Με αφορμή 30 εμβληματικά κτίρια και δημόσιους χώρους της Αθήνας του 19ου αι., «επιστρέφουμε» στην Αθήνα, σε αυτή την εν πολλοίς λησμονημένη και συχνά υποτιμημένη ιστορία της ως νέας πρωτεύουσας, ξεδιπλώνοντας τις ιστορίες των εξίσου εμβληματικών ανθρώπων που τα εμπνεύστηκαν, τα χρηματοδότησαν, τα κατοίκησαν. Γνωρίζουμε αρχιτέκτονες, ποιητές, βασιλιάδες, πολιτικούς, εθνικούς ευεργέτες, φιλέλληνες, φεμινίστριες, άντρες και γυναίκες, Έλληνες και ξένους. Αφουγκραζόμαστε ακόμη, εκείνους που περπάτησαν ανάμεσά τους, αφανείς.

Η αφήγηση εστιάζει πότε στην αρχιτεκτονική, πότε στην Ιστορία, πότε στα λόγια των ίδιων των πρωταγωνιστών.

Στο τέλος της παρουσίασης η συγγραφέας θα υπογράφει & αντίγραφα του βιβλίου.


Η συγγραφέας

Η Νάντια Γεωργακοπούλου σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε ΜΒΑ από το Edinburgh Business School. Μετά από μία επιχειρηματική διαδρομή στο μάρκετινγκ και την επικοινωνία, ακολουθεί επαγγελματική καριέρα στον τραπεζικό τομέα, σε διευθυντικές θέσεις για περισσότερο από μία δεκαετία. Ευαισθητοποιημένη σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, υπήρξε ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Ινστιτούτου Ισότητας και συνεργάστηκε με ευρωπαϊκές και γυναικείες ομάδες για θέματα βίας κατά των γυναικών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική και παγκόσμια ιστορία και τους σημερινούς της απόηχους, έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και μιλάει τέσσερις γλώσσες. Το βραβευμένο πρώτο βιβλίο της «Ο μικρός Ολλανδός» συνδυάζει ευρωπαϊκές και κινεζικές ιστορίες σε ένα σύγχρονο παραμύθι. Είναι γέννημα-θρέμμα της Αθήνας, όπου ζει με τον άντρα της και την κόρη της.

Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε τα παρακάτω link:
Facebook Profile
Συνέντευξη/Παρουσίαση από Νίκο Βατόπουλο στην Καθημερινή
Συνέντευξη στο e-dromos


Τετάρτη 22 Μαρτίου

19:00

Αίθουσα Μουσικής

Σχολή Μωραΐτη

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ