1ο Πανηγύρι της Φύσης

Πότε:
Κυ 4 Νοέμβριος, 2012 @ 11:00 πμ – 7:00 μμ
2012-11-04T11:00:00+02:00
2012-11-04T19:00:00+02:00
Πού:
Σχολή Μωραΐτη
Αλ. Παπαναστασίου
Ψυχικό 154 52
Ελλάδα
Κόστος:
Δωρεάν

Πανηγύρι της Φύσης

Μια Ημέρα Αφιερωμένη στο Περιβάλλον και τα Ζώα!

Poster_1ο Πανηγύρι Φύσης

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη διοργανώνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 11πμ–7μμ, στη Σχολή Μωραΐτη, Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου Π. Ψυχικό, το «Πανηγύρι της Φύσης». Μια γιορτή για τη φύση και τα ζώα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση του κοινού σε ό,τι αφορά το περιβάλλον.

24 Περιβαλλοντολογικές & Φιλοζωικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα δώσουν ταυτόχρονα το παρόν, θα προβάλουν το έργο τους και θα ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τη δράση τους. Αρκτούρος, Αρχέλων, ΕΚΠΑΖ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνικός Ιππικός Όμιλος, ΕΣΠΙ, ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ., ΚΕΑΝ, Μεσόγειος SOS, Οργάνωση Γη, Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, Πελίτι, ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω., Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Anima, GAWF, Greenpeace, Hippolysis, Medasset, Monumenta, WWF και το πρόγραμμα Youth in Action που υλοποιεί η Γ.Γ. Νέας Γενιάς με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ,  θα είναι εκεί!

Οι οργανώσεις θα προσφέρουν βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικού χαρακτήρα για ενήλικες και παιδιά, καθώς και πρακτικές συμβουλές & οδηγίες που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει καθημερινά.

Επιπλέον, περιβαλλοντολογικά παιχνίδια & δραστηριότητες ακόμα και πόνι από το Pony Club του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της φύσης και ταυτόχρονα θα τα ψυχαγωγήσουν δημιουργικά.

Στην Καντίνα, που θα λειτουργεί καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα βρείτε βιολογικά και σπιτικά φαγητά & προϊόντα, φυσικούς χυμούς, καθώς και φρέσκα εποχιακά λαχανικά από την eco-λαϊκή μας αγορά.

Το 1o Πανηγύρι της Φύσης θα κλείσει με ανοιχτή συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη, με θέμα «Περιβαλλοντική Δράση σε περίοδο κρίσης: Πολυτέλεια, Ανάγκη ή Λύση;» στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των περιβαλλοντικών & φιλοζωικών οργανώσεων, επιστήμονες και βεβαίως ενεργοί πολίτες.

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

 

Ψυχικό, 26 Νοεμβρίου 2012