1ο Πανηγύρι Αποφοίτων

Πότε:
Σα 14 Μάιος, 2011 – Κυ 15 Μάιος, 2011 όλη την ημέρα
2011-05-14T00:00:00+03:00
2011-05-16T00:00:00+03:00
Πού:
Σχολή Μωραΐτη
Αλ. Παπαναστασίου
Ψυχικό 154 52
Ελλάδα
Κόστος:
Δωρεάν

1ο Πανηγύρι Αποφοίτων


pa2011 AFISAΗ ιδέα προέκυψε εντελώς ξαφνικά από τον Πέτρο μετά το reunion 20ετίας της τάξης του 1987. «∆ηλαδή τώρα θα πρέπει να περάσουν άλλα 10 χρόνια για να ξαναβρεθούμε; Γιατί δεν διοργανώνουμε ένα Πανηγύρι όλων των Αποφοίτων στο οποίο θα μπορούμε να συναντιόμαστε τακτικότερα και με τα παιδιά μας» ρώτησε στο facebook.

Ο Κωνσταντίνος μετέφερε την ιδέα στη Μαρίτα, εκείνη στη Λόλα και λίγους μήνες αργότερα -τον προηγούμενο ∆εκέμβριο- στην Αίθουσα Μουσικής του Σχολείου 67 (!) Απόφοιτοι με «παλιότερο» τον Λεωνίδα του 1969 και νεότερη την Νεφέλη του 2006 δηλώναμε πρόθυμοι να βοηθήσουμε.

Οι ιδέες και οι προτάσεις έπεσαν βροχή, ο ενθουσιασμός ήταν απροσδόκητος και χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε συγκροτήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Πανηγυριού Αποφοίτων. Την ονομάσαμε ΟΕΠ, όπως και τότε, προσθέτοντας το «Α» στο τέλος (ΟΕΠΑ) για να θυμόμαστε, που και που, ότι έχουμε τελειώσει το σχολείο.

Ο Ντίνος ανέλαβε την επικοινωνία, ο Στέλιος τα οικονομικά, ο Νίκος το site, η Ναταλία τους χορηγούς (132 βρήκε η αθεόφοβη εν μέσω κρίσης με την ομάδα της), ο Κωνσταντίνος και η Κασσιανή τον προγραμματισμό, οι Αλεξάνδρες τις εκθέσεις και την καντίνα, ο Πέτρος τα αθλητικά, ο ∆ημήτρης την ταβέρνα, ο Τζανέτος τους διαγωνισμούς, η Αντζελα το θέατρο, η Λόης την περιφρούρηση, ο Ανδρέας προθυμοποιήθηκε να κάνει το… μέντιουμ και πάει λέγοντας. Ο ενθουσιασμό μας ήταν τόσο μεγάλος που ξεχάσαμε να ορίσουμε γενικό συντονιστή.

Και χωρίς πάλι να το αντιληφθούμε, οι 67 γίναμε 86, μετά 121, λίγο αργότερα 214 και ειλικρινά από ένα σημείο και μετά, χάσαμε και εμείς το μέτρημα για το πόσοι πρώην συμμαθητές και συμμαθήτριες μας όλων των ηλικιών εθελοντικά αφιέρωναν τον πολύτιμο χρόνο τους και κυρίως το κέφι τους για να βοηθήσουν, όπως μπορούσαν.

Ο Μάνος Χατζιδάκης είχε πει κάποτε την πολύ εύστοχη φράση «όσο μεγαλώνουμε, γινόμαστε συνομήλικοι». Από την απροσδόκητα μεγάλη ανταπόκριση που είχαμε σε αυτή την πρώτη μας συλλογική προσπάθεια, συνειδητοποιήσαμε επιπλέον ότι ισχύς πάντα μεγαλώνει εν τη ενώσει.

Αυτό άλλωστε θα θυμόμαστε όσοι προετοιμάσαμε το πρώτο αυτό πανηγύρισμά μας στο Σχολείο του αξέχαστου Αντώνη Μωραίτη που ελπίζουμε να γίνει θεσμός. Λόγω της «τυπικής» διαφοράς ηλικίας οι περισσότεροι δεν γνωριζόμασταν καν μεταξύ μας. ‘Η μάλλον έτσι νομίζαμε. ∆ιότι τους τελευταίους μήνες αυτό που καταλάβαμε είναι ότι όντως υπάρχει ένα «αόρατο σκοινί που πάντα μας ενώνει», όπως λέει και ο Νίκος Πορτοκάλογλου σε ένα τραγούδι του. Αυτό το «αόρατο σκοινί» επιδιώκουμε να αναδείξουμε σε αυτό το διήμερο. Μια νοερή επιστροφή στο κοινό μας παρελθόν και –κυρίως- μια επιβεβαίωση της συντροφικότητάς μας για το μέλλον. Το Σχολείο μας από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα μας, οι καθηγητές μας δήλωσαν ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουν και εκείνοι -έστω για λίγο- στα “θρανία” μας και ο Σύλλογος Γονέων συνέδραμε αποφασιστικά στον φιλανθρωπικό μας σκοπό.

Με το Σύνδεσμο των Αποφοίτων, το ΣΑΣΜ, που φαίνεται πια να αναγεννάται για να γίνει ένας πραγματικός κόμβος επικοινωνίας μεταξύ μας και να αναδείξει όσα μπορούν να ενώνουν τελικά 6500 ανθρώπους –ναι τόσοι είμαστε- σας καλωσορίζουμε στο πρώτο Πανηγύρι μας.

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 1ου Πανηγυριού Αποφοίτων!